2 sonuçtan 1 --- 2 arası gösteriliyor
  1. #1

    Varsayılan karaciğer yağlanması bitkisel tedavi

    karaciğer yağlanması bitkisel tedavisinde en etkili yöntem Enginar Suyudur heryerde bulabileceğiniz ve oldukça ucuz olan bu su işinize çok yarayacaktır.Enginar Deve Dikeni Karışım olan Artichoke With Milk Thistle Complex Enginarlı dır Hepinizin bildiği gibi Biberiye her derde deva bir bitkidir.Tüm bitkisel ürünlerde içeriklerinin en fazla korunabildiği format suyunun ende edilmesi olduğundan en etkili yöntemde budur.
    Hazır olarak bulabileceğiniz gibi mevsiminde sizde yapabilirsiniz am uğraşmaya değmez hazırını alın pahalı değil zaten

    Enginar Yaprağı Suyu ile doldurulmuş çay bardağını su ile tamamlayıp içiniz .Bu İşlemi günde aç karnına günde 3 defa yapınız.Kür halinde 45-60 gün devam edilmesi önderilir.Bilinen yan etkisi bulunmamaktadır.

    Şifa kaynağı enginar, pek çok kişi tarafından bilinmeyen; ancak şuurlu beslenenlerin karaciğer desteği için kür halinde tükettikleri vitamin deposu bir sebze olarak akademik literatürde yerini alıyor. Enginarın, karaciğeri yenilemesinin yanı sıra karbonhidratların kolayca yakılmasını sağlamasıyla en etkili zayıflatıcı olduğu da ortaya çıktı.

    Uzmanlar, A ve C vitaminlerinin yanında kalsiyum, potasyum, demir, manganez, fosfor gibi mineraller ihtiva eden enginarın, önemli bir besin kaynağı olduğunu belirterek, faydalarını şöyle sıraladı:

    "Safrayı uyarıcı (kloretik), idrar söktürücü (diüretik), kolesterol düşürücü (hipokolesterolemik) ve kan yağı seviyesini düşürücü (antilipidemik) etkisi bulunuyor. Enginarda bulunan ana kimyasallar çeşitli olmakla beraber, karaciğer üzerindeki olumlu etkilerinde bitkinin yapraklarında yoğun olarak bulunan sinarin (cynarin) adlı madde rol oynuyor. Sinarin karaciğer, safra kesesi, böbrek ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım ediyor. Araştırmalar, enginarın toksinlerin etkilerine karşı karaciğeri
    koruduğunu gösteriyor.

    Karaciğerdeki kan dolaşımını artırdığı ve hücre bölünmesini teşvik ettiği bilinen enginar, böylece gıdaların enerjiye dönüşmesinde büyük rolü bulunan karaciğerin kendini yenilemesine yardımcı oluyor. Enginarın en önemli etkisi ise kan yağı seviyesini düşürmesi. Karaciğerdeki yağ depolarını harekete geçiren enginar, kolesterol sentezi oranının düşürülmesine yardımcı oluyor. Yapılan çalışmalarda enginarın kandaki toplam kolesterolün, LDL ve trigliserit miktarının düşürülmesine yardımcı
    olduğu gözlemlendi."

    Ayrıca karbonhidratların yanmasına büyük katkı sağlayan enginar, zeytinyağlı yemeğinin yanı sıra zayıflama maksatlı, çiğ olarak suyla kaynatılıp, suyu içilerek de kullanılıyor. Bir kafa enginar kabukları kesildikten sonra 4'e bölünerek 3 kilogram suda kaynatılıyor. Su fokurdamaya başladıktan sonra kısık ateşe alınarak, 10 dakika kaynamasına devam ediyor. Su süzülerek, sabah akşam aç karnına 1 su bardağı içiliyor. Su buzdolabında saklanırken, haşlanan enginar da salata olarak tüketilebiliyor. Kaynamayla
    enginardaki amilaz enziminin suya geçmesi sağlanıyor, bu enzim karbonhidratların yakılmasını, dolayısıyla da yağların çözülmesini sağlıyor.

    -Şekervücutta yağa dönüştürüldüğü için karbonhidrat ve seker tüketiminizi mümkün olduğu kadar azaltın.

    2-Karaciğerin yükünü doğal besinler tercih ederek azaltın.

    3-Düzeli olarakspor yapınve spor yapmayı yaşamınızın bir parçası haline getirin.

    4-Mutlaka kilo verin.

    5-Alkol tüketmeyin.

    6-Karaciğer yağlanmasını azaltmanın yollarından biriantioksidan tedavisidir. Bu sebepleE vitamini, betaine, N-asetil sisteinve benzeri antioksidanlar kullanın.

    7-Paracetamol, kortizon, tetrasiklin gibi karaciğere zararlı ilaçları doktor kontrolünde kullanın.

    8-Doktora gidince karaciğerinizde yağlanma olduğunu mutlakasöyleyin.Zencefil

    9-Asırlar boyu iyi bir besin ve ilaç olarak güvenle kullanılmıştır.Bağışıklık sistemini güçlendirir,Güçlü bir romatizma ilacıdır,Sindirim sistemini düzenler,Kanı sulandırır,Zihin açıcıdır,Bulantı kesicidir,Anne sütünü artırır,

    Sinir sistemini düzeltir.

    Karaciğere Faydalı Besinler

    Enginar:Özellikle karaciğerden başta azot olmak üzere toksik maddelerin atılmasına yardımcı olur. Taze olarak da tüketilmelidir.

    Devedikeni:Bu bitki hem karaciğeri yeniler hem de enfeksiyonlara iyi gelir.

    Hindiba:Karaciğeri zehirli maddelerden arındırır ve hazmı kolaylaştırır. Yaprakları salata olarak, kökleri de kaynatılıp tüketilebilir.

    Havuç:İçerdiği antioxidanlar sayesinde karaciğeri temizler
    Last edited by tastaram : 09 11 2012 tarihinde saat 04:48

  2. #2
    Üye
    sakaron kullanıcısının avatarı

    Giriş Tarihi
    20 09 2001
    Mesajlar
    273

    Varsayılan

    Karaciğer için bir ek bilgide ben vereyim....bir arkadaşım çok kaşınıyordu kaşınmaktan dolayı ensesi ve elleri adeta soyulmuştu derdine derman arıyordu ve sonuçta bulmuş ..şöyleki 2 adet ceviz yaprağı suya konuyor kaynatılıyor 15 dakka kaynattıktan sonra ceviz yaprağının suyunu içiyor suyu içtikten sonra içersinde kalan yaprağını kaşıntıdan dolayı mahvolan derisine sürüyor..


    sonuç şu.... ceviz suyu karaciğeri içerden tedavi ediyor yaprağı ise dışardan tedavi ediyor..


    bundan 8 ay öncesinde gene dermotolojik dertli bir arkadaşa önerdim bana teşekkür etti..

    DİKKAT!!!!!!!!!!!! SİZ SİZ OLUN DOĞADAKİ HERHANGİ BİR OTU KAYNATIP İÇMEYİN ÖNCE ARAŞTIRIN EĞER DOKTOR VEYA UZMAN BİR AKTAR ONAYŞLARSA YAPIN ÇÜNKÜ OTLAR ZEHİR ETKİSİ YAPABİLİR ZAKKUMUN YADA ZIKKIMIN KÖKÜNÜ YERKEN ÖTEKİ TARAFA ERKENDEN GİDEBİLİRSİNİZ....


 

Bookmarks

Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Cevap yazamazsınız
  • Mesaj yazamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •