9 sonuçtan 1 --- 9 arası gösteriliyor
  1. #1

    Varsayılan

    merhaba arkadaşlar,

    bir süredir amerika'da oturma ve çalışma izni alma konusunda internette araştırmalar yapıyorum, fakat sağlıklı bir bilgiyi alamadım,

    Forum içinde gördüğüm kadarıyla Gc için 2011 başvurularına daha çok var, ve Gc almak tamamen şans işi. Bende konsolosluğa giderek oturma ve çalışma izni almak için başvuru yapmak istiyorum. Fakat ne yapmam gerekiyor ? Yani başvuru için gerekli evraklar, işlemler tam olarak nedir ?

    kendimden biraz bahsetmek gerekirse,

    55 yaşındayım askeriyeden emekliyim, Yeşil pasaport çıkartma hakkım var. Telefon ve elektrik işlerinden iyi anlıyorum.. Birde San Francisco da bir arkadaşım Green card sahibi ve bir elektrikçi dükkanı var.


    konu hakkında detaylı yardımlarınızı bekliyorum.
    DV2010 - HAS NOT BEEN SELECTED...
    DV2011 - HAS NOT BEEN SELECTED...
    DV2012 - HAS NOT BEEN SELECTED...
    DV2013 - HAS NOT BEEN SELECTED...
    DV2014 - HAS NOT BEEN SELECTED...
    DV2015 - HAS NOT BEEN SELECTED...

  2. #2
    Kıdemli Üye
    blossom kullanıcısının avatarı

    Giriş Tarihi
    05 02 2009
    Mesajlar
    596

    Varsayılan

    Yasal anlamda oturma ve calisma izni ya gocmenlik yolu ile yada sanirim H1 vize turu ile aliniyor (yasiniza istinaden vizeleri soyluyorum). Ama H1 vize turunu bilmiyorum. Baska arkadaslar yardimci olur insallah.

  3. #3

    Varsayılan

    @blossom h1 vizesinden bahsetmişsiniz, sanırım h1 ile ülkede geçici olarak çalışma izni veriyor.. Ben tamamen orada yaşamak için sormuştum..

    İlk olarak kendim gitmek istiyorum.. daha sonra ailemide (eşim ve 18 yaşındaki oğlumu) kolayca yanıma alabilir miyim ?
    DV2010 - HAS NOT BEEN SELECTED...
    DV2011 - HAS NOT BEEN SELECTED...
    DV2012 - HAS NOT BEEN SELECTED...
    DV2013 - HAS NOT BEEN SELECTED...
    DV2014 - HAS NOT BEEN SELECTED...
    DV2015 - HAS NOT BEEN SELECTED...

  4. #4
    Kıdemli Üye
    noirdez kullanıcısının avatarı

    Giriş Tarihi
    03 07 2003
    Mesajlar
    1629

    Varsayılan

    Surekli oturma ve calisma izni Green Card ve su durumda cekilisten
    baska sekilde almaniz zor. Bir sirket size sponsor olursa onlarda
    calismalari icin (ki onunda bir kota ve cekilisi var) H1B alip gidebilirsiniz.

  5. #5

    Varsayılan

    noirdezin dedigi gibi. cocugunuzda 18 yasina gelmis oldugu icin, ailece gitmenin en kesin yolu greencard cekilisi.

  6. #6

    Varsayılan

    quote:Originally posted by: sokartess
    noirdezin dedigi gibi. cocugunuzda 18 yasina gelmis oldugu icin, ailece gitmenin en kesin yolu greencard cekilisi.

    evet Gc en kesin yol gibi ama işte o kadar kişi içinden seçilmekte büyük şans. Birde taa 2011 yılını beklemek gerek tabi.

    H1 vizesi en fazla ne kadar süre veriliyor yani 6 ay, 1 yıl, 3 yıl, 5 yıl..

    Yeşil pasaport sahibi olduğum için sanıyorum ki işlemlerim daha çabuk hallediliyor... Ayrıca CA'daki arkadaşımın davet etmesi vs. gibi birşey olabilir mi ?
    DV2010 - HAS NOT BEEN SELECTED...
    DV2011 - HAS NOT BEEN SELECTED...
    DV2012 - HAS NOT BEEN SELECTED...
    DV2013 - HAS NOT BEEN SELECTED...
    DV2014 - HAS NOT BEEN SELECTED...
    DV2015 - HAS NOT BEEN SELECTED...

  7. #7
    Kıdemli Üye
    taday kullanıcısının avatarı

    Giriş Tarihi
    08 02 2005
    Mesajlar
    2074

    Varsayılan

    walaaa abicim, o zaman arkadasimin yanina gidiyorum diye atla git turist vizesi ile, bir kac yil kacak macak calis geri don o zaman, cunku cekilis haricinde tek yolun bu gorunuyor.
    Moderator abiler, bindiginiz dali kesiyorsunuz, eski uyeleri birer ikiser kustururseniz ki BU YOLDA COK IYI GIDIYORSUNUZ! iki yil sona siz cevaplarsiniz artik `yenilerin` sorularini! simdiden form bozulmus diyoruz, iki sene sonra deriz artik BIR ZAMANLAR MEZUNUSA VARDI ne guzeldi diye.

  8. #8

    Varsayılan

    quote:Originally posted by: taday
    walaaa abicim, o zaman arkadasimin yanina gidiyorum diye atla git turist vizesi ile, bir kac yil kacak macak calis geri don o zaman, cunku cekilis haricinde tek yolun bu gorunuyor.

    orada çalışalım derken sınır dışı olmak istemiyorum tabi, bir şekilde sizlerden bilgi almak istiyorum, kaçak çalışmak amacım olsa zaten onu yapmak kolay ama sonuç sınır dışı..

    Çalışma veya oturma izni için davet falan alamıyor muyuz ?
    birde H1 vizesi hakkında detaylı bilgi verebilir misiniz
    DV2010 - HAS NOT BEEN SELECTED...
    DV2011 - HAS NOT BEEN SELECTED...
    DV2012 - HAS NOT BEEN SELECTED...
    DV2013 - HAS NOT BEEN SELECTED...
    DV2014 - HAS NOT BEEN SELECTED...
    DV2015 - HAS NOT BEEN SELECTED...

  9. #9

    Varsayılan

    Dün türkiye saatiyle 21:00 gibi amerikadaki arkadaşımla 30-40 dk kadar telefonda görüştüm,

    kafamdaki birçok soruyo ona sordum ve yanıtlarını aldım

    Amerika'ya turist vizesi alarak gitmeyi düşünüyorum... Bir süre orada kaldıktan sonra çalışacağım. 10 yıllık turist vizesi alan arkadaşlar varmış ? Nasıl oluyor 10 yıllık alabiliyorsunuz ? Ne gibi şartları var, nasıl ikna etmeliyiz memuru
    DV2010 - HAS NOT BEEN SELECTED...
    DV2011 - HAS NOT BEEN SELECTED...
    DV2012 - HAS NOT BEEN SELECTED...
    DV2013 - HAS NOT BEEN SELECTED...
    DV2014 - HAS NOT BEEN SELECTED...
    DV2015 - HAS NOT BEEN SELECTED...


 

Bookmarks

Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Cevap yazamazsınız
  • Mesaj yazamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •